Opzet PHT

PIET HEIN TOERNOOI (PHT) 2022.

De inzet van Piet Hein Admiraal als voorzitter van onze vereniging gedurende een groot aantal jaren, en mede zijn inzet om, na het ontbinden van stichting Kat-Rijn, de Biljart Sociëteit Katwijk op te richten, heeft het  bestuur in 2019 besloten om Piet Hein Admiraal postuum te vereren, met een aan zijn naam verbonden, jaarlijks terugkerend biljarttoernooi.

De spelvorm, de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij de reguliere libre competitie. Ieder speelt met een, daarin vastgestelde handicap, welke gebaseerd is op zijn persoonlijke moyenne. Tijdens de poulewedstrijden is het maximum aantal beurten 30.

De wedstrijden zijn over 5 weken verspreid en worden op de dinsdag- en donderdagmiddag gespeeld. Voor het jaar 2022 beginnen de wedstrijden  op dinsdag 16 augustus en eindigen op donderdag 22 september.

Er geldt een maximum aantal deelnemers van 2 x 12 = 24. Dus vol is vol.

De spelers worden door middel van loting, in 8 poules van 3, aan elkaar gekoppeld.

De nummers 1 en 2 gaan door naar de knock-out ronde en de nummers 3 zijn uitgeschakeld. Mochten 2 spelers gelijk eindigen dan geldt hun onderlinge wedstrijd. 

In de knock-out ronden worden de wedstrijden uitgespeeld tot er een winnaar is. De speler die als eerste zijn handicap bereikt heeft is de winnaar, er is dan geen gelijkmakende beurt meer. 

Na de knock-out ronden worden de achtste, de kwart en de halve finales gespeeld.

Na de FINALE is de bekeruitreiking met aansluitend  een gezellig samenzijn voor alle leden.