OLIEBOLLENTOERNOOI

 

Op WOENSDAG 29 DECEMBER 2021 spelen we weer het traditionele OLIEBOLLENTOERNOOI .

 

De spelvorm is uiteraard weer het bekende TIEN over ROOD spel.

 

Er wordt gespeeld in een ochtendgroep en een middaggroep.

Iedereen speelt 3 wedstrijden  van ca. 25 minuten tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders.

 

Er wordt om 9.30 uur gestart en de wedstrijden eindigen rond 15.30  uur.

In de middagpauze zal er voor de lunch gezorgd worden.

 

Na afloop van het toernooi is er oliebollen eten en met een drankje om ze weg te spoelen.

 

 

 

 

 

SPELREGELS 10 over rood

 Het 10 over Rood wordt gespeeld met de drie ballen op tafel. Bij de afstoot liggen de ballen - in lijn - en begin je dus met een losse bandstoot.

Zoals de naam al doet vermoeden speelt men elk te maken punt EERST via de rode bal en is het de bedoeling om in totaal 10 caramboles te maken.Men speelt allen met dezelfde witte bal. Diegene die  10 caramboles tot stand brengt is de winnaar van de wedstrijd..

Op het aantal van 6 punten staat men vast en kan men zijn punten niet meer kwijt raken. Mis je rood, je raakt eerst de gele bal, of je stoot met de verkeerde bal en je hebt nog geen 6 punten behaald, dan verlies je het tot dan toe behaalde aantal punten en moet men weer van nul af starten. Het is gangbaar dat de laatst carambole moet worden gemaakt door een driebandstoot, of een losse bandstoot. Dit om nog lang de spanning er in te houden.

 

 Specifiek voor het oliebollentoernooi op woensdag 29 December.

Er wordt gespeeld op tijd (ca.25 min.) en de score als de zoemer overgaat, is het aantal punten dat behaald is. Heeft een speler al eerder de 10 caramboles gemaakt, dan gaat hij door met extra punten maken (3-banders of losse bandstoten) tot de tijd om is.